Orice casă realizată ca la carte, are nevoie de un acoperiș pe măsură. Există mai multe tipuri de învelitori pentru acoperiș ce necesită studiate înainte de a vă decide asupra celei mai bune variante pentru locuința dumneavoastră. Ofertele de la producători sunt variate, iar materialele din care se produc aceste învelitori au o gamă de avantaje și dezavantaje. Astfel, puteți să alegeți între țigla ceramică , din beton sau cea metalică .
Există și varianta de a alege  șindrile bituminoase, iar pentru o parcare acoperită sau terasă acoperită,  plăci bituminoase ondulate sau panouri de policarbonat.

Țigla din beton este trainică, se poate alege în funcție de propriile dorințe, în concordanță cu locuința, însă are o greutate mai mare decât țigla din ceramică. Este trainică fizic, rezistă în timp, are un sistem de izolare foarte bun.

Dacă vreți să alegeți țigla ceramică, aceasta are avantajul faptului că este extrem de rezistentă, se folosește din cele mai vechi timpuri, are un aspect foarte plăcut și dă un aspect mai tradițional casei dumneavoastră. Țigla poate să fie de diverse culori și diverse forme.

Țigla metalică este și ea o opțiune foarte bună pentru casa dumneavoastră, imitând țigla ceramică. Este avantajoasă din punctul de vedere al rezistenței peste ani, este mai ușoară decât țigla ceramică (doar 5-7 kg/mp) și se poate comanda în diverse dimensiuni, forme și culori.

Aspectul este unul asemănător cu cel al țiglei ceramice; rezistă foarte bine la ploi, vânt, ninsori și chiar la acțiunile razelor de soare sau ale radiațiilor UV. Însă nu izolează fonic foarte bine.

Șindrila bituminoasă este ușor de montat, se pretează pentru orice tip de casă, au o greutate suportabilă pentru casă. Acesta mai are avantajul prețului, fiind o soluție la îndemână pentru nevoia urgentă de a schimba învelitoarea acoperișului.

Ca soluții pentru gararea mașinii sau terase acoperite, se pot alege panourile din policarbonat sau plăci bituminoase ondulate. Sunt ușor de montat, au rezistență la apă și intemperii și protejează mașina sau spațiul restrâns în care vă beți cafeaua.

Pe piața de materiale pentru învelitori acoperiș există foarte mulți producători, în funcție de bugetul pe care îl aveți, de aria de lucru, de dorințele și așteptările dvs., dar și de durata de viață a unei astfel de lucrări. De regulă, specialiștii sunt cei care vă pot recomanda un material în detrimentul altuia și tot ei vor face calculul pentru întreaga construcție. Aveți mare grijă în ce investiți, nu lăsați nimic la voia întâmplării! Mult success!