În ultimii ani, tehnologiile de construcţie trec printr-o fază de transformare foarte rapidă și radicală. Cele mai recente reglementări referitoare la izolarea termică şi acustică a clădirilor, combinate cu importanţa tot mai mare acordată eficienţei energetice, stilului de viaţă sănătos şi sustenabilităţii clădirilor, îndruma toţi profesioniştii să caute soluţii inovatoare care să ofere răspunsuri din ce în ce mai bune la aceste nevoi de schimbare.

Izolaţia mansardelor trebuie să ofere performanţe termice bune şi să elimine punţile termice ce pot apărea. În caz contrar consumul de energie pentru încalzire poate fi foarte ridicat iar confortul se reduce considerabil. Nu este suficient să avem un produs de izolare cu o performanţă termică bună, dacă este dificil de instalat fără rosturi, fisuri sau alte vicii de montaj, ce pot afecta rezultatul final.

Prin urmare izolaţia trebuie să aibă perfomante termice, acustice şi de protectie la foc foarte bune dar să fie şi uşor de manipulat şi instalat. Produsele ROCKWOOL din categoria SlimPack, Multirock C şi Airrock LD, se încadreaza în aceasta cerinţă, având un coeficient foarte bun de conductivitate termică λ =0,037 W/m2K , muchii uşor flexibile ce permit îmbinarea cu uşurinţă a plăcilor fără nici un fel de rosturi şi clasa de reacţie la foc A1 -Incombustibil. Astfel montate, plăcile Rockwool oferă performanţe maxime fără efecte secundare nedorite.

izolarea termica a mansardelor cu vata minerala rockwool 86

În plus, produsele din gama Slimpack ROCKWOOL, cu dimeniuni mai mari ale plăcilor, 1200×600 mm, asigură un montaj mult mai rapid. Practic, cu acelaşi efort se montează o suprafaţă mai mare cu 20% faţă de suprafaţa acoperită cu plăcile cu dimensiunile clasice 1000×600 mm.